Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 24 februarie 2010

Bernanke nu se dezminte

O fi ridcat FED discount rat-ul, precum va spuneam, dar asta a dat cu siguranta nopti nedormite barbosului. Precum facea si tovarasul Ceausescu, cuvanta, cuvanteaza si tovarasul Bernanke. Domnia sa a grait chiar acum de vre-o cateva minute, asigurand piata ca nu are de gand sa umble la dobanzi inca o perioda buna de timp. Iuresul a revenit, euro salta. Nici nu ma asteptam la altceva, vezi comentariile pe care le-am avut in acest sens. Pretul caselor a crescut, vezi stirea de ieri, vanzarile scad, vezi cifrele de azi.

Feb. 24 (Bloomberg) -- Sales of new homes in the U.S. unexpectedly fell in January to the lowest level on record, a sign that an extension of a government tax credit may not be enough to rekindle demand." Observa! "unexpectidly" adica pe neasteptate. Pe neasteptate pentru cine?

Cine pompeaza pretul caselor o stie numai dl. Bernanke. Or fi sosit oare romanii lui Tariceanu sa le cumpere? Pentru mine, stirea de ieri, a trecut oricum si ca de obicei pe langa urechi astupate. Domnul Bernanke va fi scuturat cu siguranta de realitate, in asa fel incat ar putea sa-si piarda si barba. Cu cat mai mult continua politica monetara keynesiana cu atat mai amara va fi caramela care va trebui inghitita.

Ps. Iata stirea cu Bernanke aparuta si in ziarul financiar:

"Seful Rezervei Federale americane, Ben Bernanke, a spus Congresului american miercuri ca somajul in crestere si inflatia scazuta vor permite bancii centrale sa mentina dobanda de referinta la nivelul minim pentru "o perioada extinsa de timp", informeaza Reuters.

Pai somajul in crestere si inflatia scazuta sunt tocmai rezultatul dobanzilor scazute si a politicii monetare catastrofale duse de dl. Bernanke . Iata cum politica de monetizare nu a reusit sa produca inflatie, asa cum isi dorea omul anului. "Vor permite bancilor". Depresiunea in care ne aflam, nu prea permite nimic altceva bancilor decat o politica monetara sanatoasa. Corect ar fi sa se spuna ca, dl. Bernanke isi permite in continuare sa se joace bambilici cu economia SUA.

Iata ca am gasit si un grafic care arata clar "redresarea" imobiliara din SUA. Fiecare grupare de bare reprezinta cifrele vanzarilor facute din 2003 incoace lunar. Uita-te la sageata rosie pe care am trasat-o sub bara rosie din ianuarie 2010. Observa! Bara rosie este cea mai mica inregistrata vreodata in tot timpul masuratorilor reprezentate de grafic. Asa numitul stimul, tip prima, adoua , atreia si a patra casa s-a epuizat, lasand astfel vanzarile in picaj. Stirea a fost declarata ca fiind o surpriza, din cauza ca prorocirile "expertilor" au fost de cu de totul alta natura. Interesant este faptul ca, nici cifrele nu-i mai conving pe keynesieni, de politica falimentara pe care o duc.
De programul falimentar a guvernului Boc privind prima si a saptea casa nici nu mai vreau sa vorbesc .

3 comentarii:

kaboom spunea...

Ascunderea mizeriei sub pres.
Avem recent exemplul To Yo Taaaaa, care a economisit 100 de mili oane nefacand recalu' la vremea potrivita(cica presurile domle, ale cauzeaza acceleratii bruste). Asa ca acuma vor scuipa ale o suta de meleoane plus alte meleoane plus trashuirea imaginii de "too big and too very good quality to fail". So long, Toyota way!!! Who'z next?

Anonim spunea...

http://www.businessinsider.com/20-reasons-why-the-us-economy-is-dying-and-is-simply-not-going-to-recover-2010-2#the-second-wave-of-foreclosures-1

Horea spunea...

Presul a devenit un obiect foarte trendy foloist azi in aproape toate domeniile. Nu-ti convine existenta unei probleme o bagi sub pres si continui ca inainte.

Ca orice obiect supraincarcat, de data asta de dedesubt, presul trebuie sa ia conform legilor fizicii o forma bombata.

Acest fenomen, va trebui sa aiba drept consecinta si un festival al celor inpiedecati in pres. Sa nu uitam: Cand te impiedici poti sa cazi si cand cazi poti sa-ti rupi gatul.