Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 21 februarie 2010

Grafice 210210

Nori asupra scenariului meu euro a asternut Bernanke destui. Valuta comunitara a plonjat sub 1,35, dupa venirea stirii pe care am comentat-o. Citind comentariul de saptamana trecuta, sper ca ai abservat. Vorbeam de nori grei, dar nicidecum de schimbarea scenariului. De ce nu a reusit sa ma sperie Bernanke si pe mine ca si pe ceilalti? Doar din cauza faptului ca sunt un "tehnician"

Bernanke poate schimba dobanzi poate vorbi verzi si uscate, el neputand schimba insa, nivelele de cerere sau de oferta din piata. Aceste nivele sclipesc in ochiul tehnicianului versat. Atunci cand aceste nivele mai sunt si secondate de date de reactie, tehnicianul trebuie sa devina foarte atent si sa nu intre nicidecum intr-o panica prematura. Aceste lucruri de care vorbesc, vor fi descrise pe intelesul tuturor in cartea mea. Oricum, scenariul euro, descris saptamana trecuta, ramane deocamdata in picioare. Ma astept in continuare la o apreciere temporara a valutei comunitare.

In rest vezi totul pe grafice. Ele se apropie incet dar sigur catre preturile tinta expuse, titeiul reusind deja sa-l si atinga. Paradoxal, in momentul de fata, eu vad o divergenta in formare al euro fata de celelalte grafice. Pe romaneste asta insemna o apreciere euro, cu o miscare laterala sau chiar caderi ale celorlati membrii din clan. Bias-uri: Neutru positiv pentru euro, neutru negativ pentru toate celelalte grafice. Semnalele negative nu au aparut inca la cei 3 "frati" ai euro. Aceste semnale vor apare probabil saptamana viitoare.

Leu a fost facut placinta de dolar, acesta din urma ajungand pana la 3,06. Euro s-a intarit si el. Dupa cate iti amintesti eu nu ma asteptam la o extindere atat de consistenta a dolarului fata de leu, in orice caz nu in aceasta faza. Acest fapt, dovedeste inca o data ca nu sunt din pacate Nostradamus. Cred in continuare intr-o depreciere a dolarului fata de leu, dar ma asteptam ca acest lucru sa se intample din jurul nivelelor de cca 298-3. In carte vei invata cum sa te protejezi fata de pierderi, dar si cum sa-ti protejezi castigul in cazul in care analizele dau gres.

E vorba de marginale mici de variatie, dar care conteaza. Repet ceea ce am mai spus: A avea dreptate in 80-85 % din cazuri este o prestatie. Pentru predictiile care nu se adeveresc, exista strategii de protectie, descrise pe indelete in carte mea. Ica un lucru important descris in carte: Nu recomand afeceri de durata scurta incepatorilor! Observa totusi ca, scenariul de durata lunga dolar leu nu s-a schimbat. Intrevedeam dupa cate iti amintesti, o urcare a dolarului pana la 3,10, primul meu pret tinta. Acelasi lucru s-a intamplat si cu scenariul de durata lunga euro. Aici vedeam o depreciere pana la intervalul 3,98-4,05.

Niciun comentariu: