Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 9 aprilie 2012

A chance in a lifetime

Unde? In Grecia! Ne apropiem de luna mai. Precum spuneam ar fi de preferat sa ne uitam la cureaua de la pantaloni incepand cu data de 2. Un interval de timp mult mai important, cel mai important, rasare insa in jurul datei de 20,+- cateva zile ca intotdeauna. Data amintita ar putea scoate Grecia din UE. Chiar in cazul in care iesirea nu se va produce in intervalul amintit, ea se va produce la o alta data. Eu unul sunt aproape convins de acest lucru.

Cine a incercat oare sa ma convinga? Graficul indicelui bursier din Atena. Cunoscatorii teoriei celor trei valuri vad cu siguranta si de ce. In cazul in care se uita atenti la graficul afisat. Indicele elen se apropie de tinta finala a deprecierii consistente pe care a avut-o de la nivelul de peste 6000, incheind astfel doua cicluri negative suprapuse.. Minima atinsa pana acum a fost de 645. Deprecierea este asadar una fenomenala. Asa cum nimic nu creste pana la cer, nimic nu va cadea pana in iad, cu atat mai putin o tara suverana care va trebui sa continue sa existe.

Dupa o panica care va duce pretul indicelui din Atena spre nivele de 500-550, "intamplator" pana la linia trasa anapoda pe care o vezi pe grafic, lucrurile se vor stabiliza. Grecia va trece la drahma, o valuta care se va face praf intr-o prima faza. Aici apare insa si sansa pe care omul o are o data in viata. Dupa o vacanta bancara si falimentele de rigoare, pe piata elena vor ramane multe companii batucite. Companii in care va merita sa investesti. Ma refer chiar si la institutiile financiare care vor supravietui lovitura. La nivelele tinta al indicelui din Atena, companiile grecesti care vor supravietui vor fi un chilipir. Putand fi cumparate cu 10-20 de centi la dolar, adica, depreciate cu 80-90%.

O inflatie, urmata de hiperinflatie, ar trebui sa inceapa asadar la eleni. Ea trebuind sa traga dupa sine toate preturile conform definitiei pe care o are. Cei care se vor baga la bursa in jurul nivelului tinta enuntat, nu au teoretic cum sa piarda. Asta pentru ca tara numita Grecia va continua sa existe si va trebui ca atare sa intre intr-un nou ciclu economic ascendent. "Salvarile" au tinut-o pana acum inecata, pentru ca "salvatorii" o salvau bagand-o cu capul sub apa. Repet ca intotdeauna! Analiza pe care ai citit-o izvoreste dintr-o parere strict personala. Ramane la aptitudinea fiecarui individ sa o ia de buna sau de rea.

Nu este o recomandare! Este doar o scoatere in evidenta a unor fapte pe care eu le vad foarte posibile si probabile.

Spania este in greva generala pentru ca nu este Grecia. Acolo am avut "generale greve". O diferenta de la cer la pamant. Ba mai mult! Am primit si asigurari de la politic ca nici nu poate fi vorba de necesitatea unei salvari in Spania. Eu zic chiar de aceea ca te poti pregati de acum pentru una. Eu ma pregatesc deocamdata sa stau probabil acasa. Asta pentru ca avionul spre Barcelona nu a mai decolat ieri. Sa vedem ce se intampla pana maine. Sper totusi sa pot pleca. Imi vine greata cand ma gandesc ca banii pentru hotel mi-au fost deja trasi din cont. Recuperarea lor mi-ar da cu siguranta multe momente de iritatie. 

3 comentarii:

Anonim spunea...

Daca iese Grecia din UE poate fi considerat ca e de bine pentru EUR sau mai degraba de rau?
Eu cred ca cel mai bine iti faci vacantele prin Romania pt. ca e mai sigur.

Emil spunea...

Spuneti ca urmatoarea data de reactie importanta este de 20. Aprilie sau mai?

Horea spunea...

ma refeream la luna mai!