Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 2 octombrie 2012

Un foileton de minciuni in limba engleza

Starring Ben Bernanke, as Qernanke. Atacat deja destul de dur de vreo cativa oameni care s-au desteptat, Bernanke s-a apucat de explicat. Cam asa cum ne-am obisnuit ca explica si astia de pe la noi, Basescu, Ponta, Antonescu. Si, nu in ultimul rand, incarceratul la internet, care a tras cu o ghiulea de cacat in poporul care l-a facut erou national. 

Bernanke face cam la fel! Insultandu-i astfel pe cei care isi mai folosesc cateodata creiereul pentru gandire.

Citeste articolul si digera ineptiile pe care le debiteaza seful FED. Este dupa parerea mea prima faza a metamorfozei sale. O faza care va dura poate mai bine de un an, dar care il va transforma pe barbos, din erou national, in gunoi national. Am prezis ca Bernanke va deveni cel mai hulit om din SUA dar am gresit data. Pentru ca nu am tinut cont in calculele mele de influenta ciclului de 7 ani. Odata cu sfarsitul acestui ciclu se va sfarsi si metamorfoza lui Qernanke. Lada de gunoi trebuind sa fie ultima sa statie. 

Asta daca nu vom incepe cumva sa inflorim. Pentru ca asta ne explica noua Bernanke de fiecare data cand are ocazia. In ceea ce priveste dobanzile despre care vorbeste, eu cred ca barbasul o va lua tocmai in barba. Din moment ce dobanzile se afla la un punct ciclic foarte periculos pentru FED, vezi graficul afisat. Caderea pe care au avut-o implineste in curand 30 de ani, asa ca, Bernanke nu incerca marea cu degetul doar in ceea ce priveste bursa. 

Cele doua elemente sunt tot ceea ce i-a mai ramas sefului FED, si sunt de fapt si cele mai importante. Din moment ce lumea a fost convinsa ca le are in mana pe ambele. Bursa parca nu mai vrea sa-i ciugulesca din palma ca un porumbel cuminte, in timp ce dobanzile par sa-l mai asculte. La un moment dat, eu cred ca si acestea il vor parasi, scotand un chicot de cioara. Si nu fara renumita carte de vizita a pasarilor care isi i-au zborul. Stampila din rahat care poate sa fie pusa oriunde. Chiar si in crestetul capului. Dobanzile vor trebui sa fie totusi ultimele care reactioneaza ostil.

Ps. In grafic vezi dobanda de 10 ani. Cea pe care seful FED vrea sa o influenteze cel mai mult, ea fiind cea de la mijlocul intervalului. Cifrele de pe grafic reprezinta de fapt valoarea de 1,625% al dobanzii, in momentul de fata.

Un comentariu:

CG spunea...

Redau un citat: "..renunţaţi la a încerca să ne prostiţi şi să acoperiţi crima semenilor dvs. cu gulere albe de pe Wall Street, ce a produs criza economică globală, cu care ne confruntăm de 3 ani şi o vom mai face încă pe atâta!" - semnat Ionel Blanculescu adresat lui Mark Mobius care ne spunea povestea: "Nu cred că avem o criză, cred că foarte multe din argumentele privind o criză globală sunt inventate.
Oricum tot articolul puncteaza bine lucrurile.