Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 29 iulie 2012

Batalia gunoaielor colorate in nuante gri



S-a trezit filozoful Plesu! Spunea ca nu va merge la vot pentru ca nu are cu cine vota. Nu are intre cine sa aleaga dintre un berbec si doua gaste. Salut sincer trezirea domniei sale dupa mai bine de 20 de ani dar mi-as fi dorit sa-si deschida ambii ochi. Dupa cele intamplate in ultima luna pana si cei cei cu ochii plini de rahatul aruncat de politicieni ar trebui sa vada mai bine. Ca, in Romania, nu este vorba de o batalie dintre un animal si doua pasari ci despre o batalie dintre cei mai josnici reprezentanti ai speciei umane. Am spus ca ar trebui sa vada mai bine, pentru ca multi vad inca tot nimic ca si pana acum.

Nu vad ca rahatul pe care il arunca intre ei aceste gunoaie este unul si acelasi care va cadea pana la urma si ca intotdeauna exact in capul si peste ochii sustinatorilor pe care ii au. Indiferent de clan. Eu nu mai am nici chef dar nici energie pentru a scrie despre un fenomen josnic care in Romania a fost si este numit si azi campanie electorala. 

Rodica Ciobanu are un articol care este ca o fotografie marita a societatii romanesti, parand a fi facuta cu cel mai performant aparat. Poza a fost marita tocmai pentru ca detaliile sa-ti poata sari in ochi. Degeaba! Pentru ca cel ce se va uita cu curul la o poza de orice fel nu va vedea niciodata nimic, indiferent de cat de destept sau cat de perspicace s-ar crede. Cu poza de mai sus i s-a dat populatiei peste ochi o luna intrega. Ea continua insa sa o priveasca cu anusul.

De pe maidanul pe care o majoritate nu-l vad, numit Romania, au plecat de aceea pana si  tiganii. Iata-i ajunsi acum in paradisul pe care l-au visat, Norvegia. In filmul expus, facut intr-un mic centru comerecial, dupa ora inchiderii (vezi gratiile trase de la usile magazinelor), nirvana unui hot isi deschide larg portile . Observa cum toate lucrurile expuse in timpul zilei sunt lasate fara nici o supraveghere peste noapte. 

Vezi pe urma si secvente din reportajul televizat care se ocupa de tiganii sositi din Romania.Nu din Cehia, nu din Polonia, Ungaria, sau din Bangladesh.Nu! Din Romania. Observa-le compoartamentul! Cam la nivelul la care suntem invatati sa vedem si comportamentul asa numitului politician.Vezi de asemenea cum un norvegian se implica si le aduna gunoiale. Intr-o prima faza ei incearca sa-si alunge ajutorul.

Si totusi! In fata bunavointei acestuia se pare ca pana si tiagnul se inmoaie, chiar daca nu e chiar gata sa sorteze gunoiul asa cum il invata norvegianul. Unul din ei urca pana la urma pe container sa arunce si el niste pungi. Ce vor face oare acesti concetateni ai nostrii atunci cand vor descoperii ca in localitatile mai mici marfurile din magazine sunt lasate in strada? Poate se vor rusina pana la urma ca vin dintr-o tara in care Ponta, Antonescu si Basescu ii reprezinta. Din fruntea clanurilor pe care le conduc. Care Ponta? Se intreaba pe drept cuvant Sultanoiu. Acelasi care este ca Basescu, ca Antonescu, si ca toti ceilati care mintesc ca porcii de mai bine de 20 de ani. Inchizand ochii fiecarui jaf facut de propriul clan.

joi, 19 iulie 2012

Ce iese dintr-o tara in care un hot este facut "Mihai Viteazul"si un plagiator om de stiinta



Acesti hoti sunt mandrii de ceea ce fac si sunt romani din talpi pana in picioare. Asta au invatat ei sa faca de la iubitii lor conducatori alesi. De la cei care au convocat Curtea Constitutionala pentru o plecare la Bruxelles. De la cei ce au inventat comisii pentru stabilirea unui plagiat pe care si un taran cu 4 clase l-ar putea vedea. Asta in cazul in care a invatat sa citeasca.

In Norvegia este plin de tigani din Romania. Pentru ei poporul naiv si cinstit din nord a pornit o companie atunci cand i-a vazut cersind. Se numeste toti suntem oameni si suntem egali. Ea prevede gasirea de locuri de munca pentru toti cei care cersesc.

Nu vor mai trebui sa se umileasca stand pe strada cu mana intinsa, spunea intr-un reportaj un norvegian napadit de bucurie. Saracii nordici! Habar nu au cu cine au de a face. Nu isi pot inchipui ca in 2012 mai exista undeva in Europa o tara care cultiva furtul si minciuna asa cum cultiva altii graul sau porumbul. Si nici nu prin oricine. Ci prin "spuma" sa politica.

"Sa nu ne pripim" spunea "viteazul" la televizor atunci cand veni vorba de Severin hotul, care facea contracte fantoma in valoare de 436000 de euro direct din parlamentul european. Ce sa spuna atunci tiganul? Dar campionii in hotii de buzunar? Vor spune si ei prinsi cu mata in sac ca li s-au intentat procese descriminatorii, poate chiar si procese politice. Toti hotii spun la fel in Valahia. Tara cu cea cu mai grozava constitutie din lume, si cu cele mai grozave legi.  Facute in asa fel incat tocmai hotia si minciuna sa poata prospera in fiecare zi din an.

duminică, 8 iulie 2012

Ba Ioane! Tu crezi ce vezi? Sau ce-ti spun eu?! Mama ta de magar.

Cam asa se gandesc tovarasul Marga, tovarasul Grebla, si acum si premierul Copy Paste. Acesti tovarasi, actualmente domni, fascisti, cred ca cei de la Bruxelles sunt romani. Care inghit orice poveste de adormit copii, daca vine de la cine trebuie, cumatrul de moment. 

Care, culmea, mai este si un plagiator mincinos.Tovarasului Ponta nu-i ajunge insa nici un semnal. Care a venit imediat dupa ce tovarasul Marga le-a explicat cu sufletul la gura europenilor ca nu ar trebui sa creada ceea ce vad ci ceea ce le spune el tovaraseste. Adica ca, ceea ce se face acum in Romania nu este altceva decat culmea democratiei. Colac peste pupaza fostul ceausist se ia de gat si cu El Pais. Inventand scoateri din context, in stil clasic romanesc, atunci cand prestigiosul ziar si-a adus aminte de demisia promisa de Ponta.

Spania o fi ea latina dar troaca de porci ca Romania nu a ajuns inca, fapt pentru care jurnalistii au pus banda audio a lui Gevara pe masa. Dedicand astfel un editorial situatiei din Romania. Vorbind cu El Pais plagiatorul a crezut ca este la antena motanului, sectiunea Gorj. Nu era mai bine si pentru el sa fi stat acasa? Vezi cum isi darama romanul proria sa casa cand nu are de lucru? 

Cutremur si dezolare! Europenii nu au crezut un cuvant din balivernele lui Marga pentru ca nu ii cheama pe toti "ba Ioane". Cei de acolo cred ceea ce vad! Tavalugul pe care tovarasul Ponta impreuna cu gasca sa mafiota l-au pus pe institutiile statului si pe constitutia aia nenorocita. Daca il doare in cot de ceea ce spun europenii, si ar trebui sa-l doara, pentru ca de acolo vor veni banii fara de care domnul Ponta nu va mai putea nici copia. Premierul si guvernul ar trebui sa inceapa sa faca gesturi, in loc de incercari de imbatare a europenilor cu vorbe.

De ce sa mai cheltuiesti banii statului mergand la Bruxelles? Ca sa le explici oamenilor de acolo ca albul e negru. Cand poti sa stai gratuit pe curul tau acasa, si sa demonstrezi prin fapte ca dai pace justitiei, constitutiei, si institutiilor statului. Chiar roman pontac si antonac fiind ar trebui sa intelegi un lucru care ti-a fost demonstrat. Faptul ca ceea ce faci se vede foarte bine de la Bruxelles, excursiile pe banii statului devenind astfel de prisos..

Ba mai mult! Ce valoare pot sa aiba cuvintele si expliactiile unui plagiator mincinos sosit la portile Europei? Din moment ce "ba Ioane " populeza exclusiv Romania. Leul s-a facut praf spun analistii din cauza lui Ponta. Uita-te putin la euro-dolar ca sa vezi ce s-a intamplat acolo. Miscarea leului a fost asadar una foarte normala, una pe care eu din pacate nu am prins-o. Pentru ca este imposibil sa lucrezi si sa faci afaceri bursiere in acelasi timp. Asta daca esti pus pe lucru cu adevarat, o obligatie intr-un cabinet particular, sau  in oricare altul din Norvegia.

Usl si-a dus asadar la bun sfarsit programul de guvernare, cel pe care l-a promis de fapt. Pentru ca doar cei fara o faramitura de  memorie nu isi aduc aminte de Antonescu si Ponta evoluand la antena motanului. Unde au repetat de N ori numelele telelui lor suprem: suspendarea si inlaturarea lui Traian Basescu de la presedentie. Restul programului de guvernare al USL, analizat chiar pe aceasta pagina, nu spunea nimic concret, doar povesti de genul celora pe care stie sa le povesteasca tovarasul Marga occidentului.

Numai ca acolo nu-l crede nimeni. Telul suprem al guvernarii a fost asadar atins. Si acum ce? Anarhie! Pe care nimeni dintre cei ce strigau plini de ura jos Basescu nu pare s-o vada! Ea provine din batalia grupurilor care mai sprijina clanul marinarului si cei care sprijina clanul USL.

Sa vedem acum ce a facut USL pentru tine si pentru tara in care traiesti de cand a venit la putere? Asemenea intrebari nu indraznesti sa-ti pui pentru ca raspunsul ar putea sa te sperie. Te multumesti in momentul de fata cu ceea ce a facut pentru cei din haita pe care o reprezinta. Pentru ca, printre faramituri, au dat totusi satisfactie si  urii pe care tu o porti in suflet fata de tot ce este portocaliu. Ura care in curand se va transforma in ura si mai mare fata de tot ce este rosu, miscandu-se astfel intr-un cerc vicios infinit.

Asta fac de fapt romanii de mai bine de 20 de ani. Isi muta ura din dreapta in stanga paruindu-se intre ei. Pentru ca de iubit nu poti sa-i iubesti pe aceeiasi calai al lui Ceausescu, pe fii sau pe nepotii lor, care isi schimba stindardul ori de cate ori se schimba vantul. Atata timp cat schimbarea este in favoarea lor. Dupa suspendarea lui Basescu, Ponta a anuntat triumfator: de maine Romania  se va transforma intr-un stat de drept.

Cu cine? Cu Grebla, mama lui Mihai Viteazu ? Cu Zgonea" tata" constitutiei care nu conteaza? Cu Marga care explica pana si occidentalilor ca negrul este alb etc? Si, nu in ultimul rand, cu un premier plagiator care minteste de ingheata apele? De maine Romania nu se va transforma in nimic, te asigur.

Va ramane din pacate acelasi stat "de nedrept" care a fost si pana acum. Unde presedintele mintea de inghetau apele, punand-si fiica in parlamentul european, si pe cei apropiati, chiar daca ersa vorba de interlopi unde trebuie. O tara in care smecherii banditi din apropierea puterii sunt numiti oameni de afaceri in fata carora poporul trebuie se incline pana la pamant. O tara in care omul "potrivit" poate detine un numar de functii de conducere, de la una la infinit, in acelasi timp.

O tara in care si putinele legi care exista sunt calcate in picioare cu voisie de cei care isi permit sa faca acest lucru. O tara in care pana si serviciile sanitare sunt oferite pe spranceana. Si nu in ultimul rand, o tara in care incompetenta a fost ridicata la rang de lege. As mai putea insira lucruri negative distrugatoare ale orcarei societati tot la infinit. Lucruri de care ne lovim zilnic in Romania. Nu are insa nici un rost sa vorbesti despre culori orbilor.

Starea de fapte in care am ajuns se datoreste in opinia mea exclusiv votului repetat dat din ura din 89 incoace, de un popor needucat care nu-i intelege consecintele. Algerea cuiva, in fruntea unei tari mai ales, ar trebui sa fie rezultatul unui vot venit din dragoste, din admiratie pentru prestatiile dovedite ale individului respectiv, un vot dat pentru o cauza nobila. Ce prestatie, ce cauza nobila poate evidentia un vot dat din razbunare si din dispret? Oferit pentru victoria unui presupus rau mai mic. Care s-a dovedit pana acum a fi intotdeauna cel putin la fel de mare ca cel de pana atunci. Ce conteaza pana la urma daca mincinosul si omul fara de caracter ales poarta numele de Ponta, Antonescu sau alt escu?

Din moment ce mentalitatea pe care o are il va mana pe conducatorul urat mai putin in oricare actiune pe care o va intreprinde. S-a schimbat oare mentalitatea de plagiator si mincinos a lui Ponta doar pentru ca Basescu a fost suspendat? Poate oare un plagiator mincinos sa devina peste noapte un om in care ai putea avea incredere? Si la care sa-i pese de altceva decat de sine insusi? Categoric nu! Pentru ca asa ceva ar fi impotriva legilor naturii.

Ponta sau oricine altcineva poate conduce tara doar conform mentalitatii pe care o poseda. Una care a fost expusa foarte clar pentru cei care au avut ochi sa vada. Una foarte periculoasa in opinia mea pentru orice stat care viseaza macar sa devina unul de drept. Crezi cumva ca Basescu, la randul sau, si-a schimbat mentalitatea in urma esecului avut? Calare pe cal iti garantez ca va face ceea ce a facut si pana acuma.

Ba mai mult! In cazul unui "succesuri" va fi si mai razbunator. Exact la fel de razbunator ca Ponta si ai lui. Pentru ca asta a fost pana acuma miza politicii romanesti. Regularea adversarului. Si prin aceasta a tarii si a poporului. Am mai scris acest "inca un articol" din strainatate pentru ca am considerat ca tara mea trece prin momente grele si foarte importante. Sunt absolut constient  si de faptul ca are o importanta apropiata de zero pentru toti desteptii de acasa. Pe mine m-a ajutat totusi sa-mi usurez sufletul si sa-mi exprim ingrijorarile. Din simplul motiv ca mie imi pasa.


duminică, 1 iulie 2012

Din Norvegia cu drag pentru romanasii fascisti

Aschia marcata cu sageata galbena nu sare departe de copac. S-a dus doar pana la Bruxelles si va revenii in curand in tara. Ca sa desfinteze tot ce misca si tot ceea ce pare a fi incomod pentru fascismul romanesc in devenire. Cel pe care eu l-am prevazut. 

Am spus  de multe ori ca oportunistul este cel mai periculos om din lume, afirmand cu tarie ca in Romania n-au existat nici macar comunisti, ci doar oportunisti. Comunistul adevarat crede intr-o ideologie, in timp ce, oportunistul, nu crede in absolut nimic. El este tocmai din aceasta cauza tipul de om dictator aflat intr-o metamorfoza continua. Fiind multumit cu oricare forma de oranduire, atata timp cat aceasta i poate garanta, lui, si numai lui, prosperitate la infinit.

Ce am incercat sa fac eu pe acest blog? Am incercat sa dezvalui si sa fac opinie impotriva manipularilor ordinare venite din mediul politic si economic, regizate de tocmai genul de oameni mentionati in pasajul precedent. Am fost printre primii in Romania care am vorbit despre deflatie, fiind luat in deradere atunci, si fiind chiar bascalit de catre unii. Am vorbit de bula metalelor ca sa fiu mai apoi luat peste picior. Paradoxal de catre tocmai acei oameni pe care am intentionat sa-i ajut prin prezentarea unei realitati alternative. 

L-am criticat pe Basescu la sange si pe toti hotii mincinosi din PDL. Pe toti cei care meritau sa fie criticati in opinia mea. Subliniind totusi, intotdeauna, valabilitatea unor idei pe care le-am considerat benefice pentru societate, indiferent de directia din care au venit. Am fost facut securist, Basist, sau spalat la creier. De catre oameni care au incercat sa faca dintr-un hot, ba o victima, ba un erou national. 

Am aratat in cazul Nastase existenta unor fenomene deosebit de dubioase din punct de vedere medical, care trageau semnalul de alarma al unei noi manipulari ordinare, ca sa fiu acuzat mai apoi ca ma ascund dupa degete. Atunci cand am prezentat idei similare cu ale mele, exprimate de persoane care au ajuns sa nu mai fie pe placul populatiei.  Nastase este in opinia mea un adevarat erou national! Pentru ca mentalitatea de care da dovada ii reprezinta pe cei mai multi romani. Si prin aceasta intreaga societate care l-a creat pe acest monstru autointitulat fara nici o jena social- democrat.

In timp ce el nu da doi bani pe tocmai acea parte a populatiei pe care pretinde ca o reprezinta. Si pe care o sfideaza, nu numai prin atitudine, dar mai ales prin toate bunurile pe care le-a acaparat din 89 incoace. Societatea care l-a creat pe Nastase este descrisa impecabil de un jurnalist de la gandul.  

In ochii mei Nastase este tipul de conducator las, mincinos, hot, si manipulant, atat de tipic pentru Romania, pe care un popor suferind de aceiasi boala nu poate face altceva decat sa-l admire si sa-l victimizeze. Pentru ca un Nastse inchis inseamna un vis romanesc suprem strivit si spulberat. Un cutremur fara precedent in Ciordistan. Tara feudalo-sclavagista in care faptele indivizilor sunt judecate in functie de numele pe care il poarta si de pozitia pe care au reusit sa o prinda in societate. In numele cumetriei de moment unora li se permite asadar sa faca orice, fara sa fie sanctionati, in timp ce altii sunt desfintati si pentru ceea ce nu au facut. Ba mai mult! Pot fi facuti responsabili si pentru faptele altora.

Niciodata pana acum nu am scris articole din Norvegia pentru ca am hotarat sa-mi aierisesc creierul macar in perioadele petrecute aici. Cazul de fata este asadar o exceptie! Pentru ca fascismul de care vorbeam si despre care vorbeste acum si CTP, bate la usa. Va fi fascism si nu comunism din cauze bine intemeiate, despre care am vorbit nu o data in postari mai vechi. Pentru ca jefuitorii nu vor mai vrea sa renunte la ceea ce au acaparat in mai bine de 20 de ani, doar de dragul unor slogane vechi comuniste. Sloganul actual "divide societatea" serveste mult mai bine cauza hotilor din zilele noastre. Am vazut acest lucru foarte clar privind circul lui Nastase. Un om care pare ca isi cunoaste poporul ca palma, cunoscandu-i astfel foarte bine si reactiile la diferitii stimuli.

Inchis intr-un cerc vicios romanul se invarte pana ameteste si cade gramada, de parca alti oameni decat Antonescu, Basescu, Ponta, Nastase si Blaga nu ar mai exista in Romania. Pe astia trebuie sa-i iubesti sau sa-i urasti. Si, din cauza ca pe toti nu-i poate ura deodata, romanul ii uraste pe fiecare pe rand, negandindu-se nici o clipa la alternativele prin care ar putea iesi din vesnica sa ura fata de cineva. Pana si in Italia o tara in care mafia isi are radacini bine cunoscute s-a nascut partidul 5 stele, pentru ca oamenii nu mai vad nici un potential in politicienii pe care ii au in momentul de fata. Ca s-a nascut este putin spus, gandindu-te la "sucesurile" pe care le poarta zi de zi. In Romania unde democratie nu a existat niciodata nu se naste nimic nou sub soare. Pentru ca poporul iubeste sau uraste, alternativ, aceiasi banditi. Cautand schimbarea prin repetarea acelorasi proceduri care pana acum au dus doar la catastrofa.

Pe forumuri oamenii se paruiesc pentru Basescu sau Ponta, ultimul fiind inconjurat de indivizi precum Toni Grebla, cu o expresie a fetei care ar putea baga in sperieturi pana si pe un ofiter de gestapo. Pozitia grebelei si ai aliatilor sai o inteleg! Pentru ca societatea sclavagisto-feudalo-fascista pe care o lauda si pe care o propaga, este una care le serveste de minune mariilor lor tovarasesti interesele. Ceea ce este mai greu de inteles este pozitia multimii. Care pare sa fie atat de needucata incat a ajuns sa-i iubeasca si sa-i ocroteasca tocmai pe cei care isi bat joc de ea. Asta doar din cauza ca ii uraste pe ceilalti mai mult. Cum ai putea numi altfel decat batjocura, bascalie, gestul de circ ieftin prin care un hot, un las, se vede incoronat erou national?

Care-i diferenta dintre Ponta mincinosul si Basescu mincinosul? In afara faptului ca sunt in clanuri diferite. Dar intre demisia" in 5 minute" al ultumului si cea in mai multe ore a plagiatorului? Plagiator pe care l-am auzit chiar eu declarand ca este impotriva furtului. A uitat sa precizeze totusi impotriva carui furt! Al furtului facut de altii, pentru ca cel facut de el are deocamdata si suport popular. De la mincinosi eu nu ma astept si nu m-am asteptat niciodata la nimic. Pentru ca am invatat de mic copil de la bunica: un mincinos obisnuieste sa si fure.

Nu stiu la ce te astepti tu de la ei? Pentru ca te asigur ca despre orice ar fi vorba, astepti numai degeaba. Afirmatia este dovedita de practica si nu poate fi contestata de nimeni. Sau, poate ca nici nu mai bagi in seama minciuna, pentru ca societatea in care ai crescut si in care traiesti te-a transformat si pe tine in mincinos. In acest caz inteleg ca vei continua sa visezi la infinit, pentru ca te vei mintii pe tine insuti in fiecare zi. As dorii sa afli totusi un lucru care nu este nici vis nici minciuna. In democratie, intr-una pe care tu nu ai vazut-o niciodata in Romania, toti oamenii sunt tratati absolut egal in fata legii. Ma aflu in momentul de fata in partea de sud-vest a Norvegiei, intr-o localiate destul de mica numita Dale. Trebuie sa te anunt ca faima prosta a romanilor a ajuns fara nici un obstacol chiar si pana aici.