Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 29 septembrie 2016

Un Waterloo romanesc

A trecut ceva timp de la alegerile prezidentiale. Pe cei curiosi, pe noii veniti, ii invit sa reciteasca postarile pe care le-am scris atunci. Esenta celor scrise poate fi rezumata intr-o singura fraza; asistam si vom asista pana la alegeri, la cel mai crancen razboi dintre vechi si nou, un adevarat Waterloo romanesc. 

Pentru cei care au citit cu atentie postarile la care am facut referire,  starea actuala de fapte nu poate fi o surpriza. Este normal ca un sistem mafiot mucegait, pana in maduva oaselor, sa nu vrea sa-si cedeze privilegiile pe care le-a creat de-a lungul anilor. Trebuie sa incluzi aici si asa numita era comunista, pentru ca ceea ce ai vazut, din 89 pana azi, nu a fost altceva decat acelasi sistem cu o alta palarie in cap.

Acest fapt nu mai poate fi contestat de nici un individ in stare sa gandeasca. Lovite in numele tatatalui de justitie, clanurile care pareau ca se dusmanesc, pentru a putea fraierii votantul, au inceput sa se iubeasca in fata tuturor. De ce in fata tuturor? Pentru ca isi joaca ultima carte, si asta necesita cat mai multi spectatori. Din aceasta cauza au iesit Ghita, Udrea, Basescu, Ponta, Tariceanu, Oprea etc. marii dusmani de alta data, mana in mana, tesand zi si noapte plase, in care spera sa prinda si sa nimiceasca noua Romanie. Alaturi de ei sunt si televiziunile si ziarele "libere", care s-au transformat in masini de spalat penali, dar si in tunuri care trag cu rahat in guvernul tehnocrat. Cam 25 de ore din 24.

"Plasa de pescuit" pe care o folosesc mafiotii, pare a fi plina de fulgere, pentru toti cei fara discernamant. Pentru ceilalti, ea este doar o plasa zdrentuita, tesuta din afirmatii care se contrazic de la o ora la alta, si aruncata peste o societate debusolata in care justitia a reusit sa treaca dintr-o zona foarte intunecata, intr-o zona gri. De ce spun zona gri? Pentru ca justitia din tara noastra este inca departe de-a fi justitia impecabila din tarile occidentale. De ce? Pentru ca ceva distrus din temelii, nu se poate reface nicaieri in cativa ani, cu atat mai putin in cateva luni. 

Important pentru Romania este faptul ca procesul de inaintare a justitiei spre o zona alba, a inceput.

Asa cum spuneam in postarile de dupa alegerile prezidentiale, un asemena proces este greu si anevoios, avand inca multe obstacole in fata, eu le-am numit atunci bolovani. Nu-mi voi pierde timpul comentand afirmatiile fiecarui bandit in parte, pentru ca nu ar avea rost. Vreau sa comentez doar procesul in sine, care, dupa parerea mea, nu mai are niciun punct de intoarcere. Trag aceasta concluzie din comportamentul pe care il au fostele clanuri. Se vede clar ca au inteles si ele seriozitatea situatiei in care au picat. De aici rezulta aruncarea zilnica a rahatului in tot ce misca, telul final fiind descreditarea adversarului. 

Guvernul actualului premier a fost si el un amalgam facut cu mult efort, presarat cu tradatori impusi de clanurile mafiote, pentru ca cei din urma sa-i poata boicota cat mai bine functionarea. Totul a fost facut cu un scop bine definit; posibilitatea de-a arata cu degetul si de-a generaliza, nereusitele actualului guvern. Provocate de fapt, in cea mai mare parte, de catre tocmai oamenii impusi de mafioti. Ciolos a fost insa un "schior" foarte versat, reusind sa faca slalom printre toate barnele plantate in calea sa, de catre clanurile care au dus Romania de rapa. Cine va iesi castigator oare, dupa aceasta batalie finala, foarte dura, pe care am numit-o un Waterloo romanesc? Conform teoriei ciclice ale celor trei valuri, noul ar trebui sa triumfe. Atentie totusi! Teoria mea este una legata de probabilitati, dependente de "volum", adica, in acest caz, de numarul celora care vor iesi la vot.

Un comentariu:

Nastratin spunea...

as vrea ca Kovesi sa devina urmatorul presedinte sau premier dupa ce cei actuali vor expira mandatul...