Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 27 noiembrie 2016

Indicele Dolarului aproape de un punct de inflexie foarte important, ca si societatea romaneasca

De ce este zona delimitata de elipsa atat de importanta? Pentru ca reprezinta zona de inflexie al unui grafic trimestrial. In timp ce dolarul face ceea ce vezi, campania electorala a calomniilor grosolane continua, pentru ca, asa numitele partide vechi, cu PSD varf de lance, nu prea au altceva in program. 

Si atunci vi cu ce ai; cu  scuipaturi, cu amenintari, si chiar cu promisiuni ilegale, imposibile de implementat. PNL este chiar pe drumul sinuciderii.

Batalia dintre vechi si nou este pe viata si pe moarte, asa cum am prevazut, facandu-l chiar si pe premierul Ciolos sa exclame:"Asta nu este democratie" Pai, daca ar fi fost, mai era tara noastra bogata plina de saraci? 

Conform ultimelor cifre statistice; 47% din copii Romaniei se afla pe pragul saraciei, si, prin aceasta, pe pragul dezintegrarii sociale. Fapte care ne-au propulsat pe primul loc in topul saraciei din UE. Oare pe ce prag se afla parintii acestor copii, cei care ar trebui sa aduca banul in casa? 

Daca  am ajuns pe primul loc in topul saraciei, suntem pe ultimul loc la sanatate si educatie, tot conform cifrelor eurostat, reusind sa facem praf, 3 dintre cei 4 piloni de baza al oricarei societati. Al 4-lea pilon, justitia, petecit in ultimul timp, este atacat mai vehement ca niciodata, tocmai de catre cei care l-au transformat ruina. 

Stam prost de tot, precum se vede, dar avem noroc ca ghitistii au gasit vinovatul; G Soros. 

Acest "evreu papusar si manipulator" s-a nascut exact acum un an, odata cu venirea guvernului Ciolos, deci este inca sugar. Ca atare, el s-a apucat sa suga Romania, si sa trimita lapte, pardon bani, lui Nicusor Dan si USR. Singura problema al acestui mic "derbedeu" este zgarcenia! Care reiese foarte clar din lista transparenta publicata de USR, cu privire la veniturile si cheltuielile electorale pe care le-a avut pana acum. 

Atentie! USR si POL sunt, pana in momentul de fata, singurele partide care si-au facut public veniturile si cheltuielile din campania electorala.

Deci zgarcenia pamantului, sugarul Soros, a reusit sa distruga intr-un an, ceea ce au construit in 26 de ani: Ghita, Truica, Cocos, Basescu, Patriciu, Niculae, Videanu, Ponta, Blaga si satelitii lor. 

Cuvantul derbedeu l-am plagiat de la primarul nostru drag si vesnic, Dorin Florea, varful de lance al democratiei originale muresene, inventata de Ion "emanatul revolutiei". Democratia originala spune asa: Ai voie sa gandesti si sa-ti exprimi liber ideile pe care le impun eu. Daca ma contrazici devi golan, derbedeu, bandit etc. Asa cum au devenit si cei 3 consilieri POL, din Tg-Mures. De ce? Pentru ca au indraznit sa ceara respectarea legii. Filmul il gasesti aici, si sunt convins ca este doar o mostra a realitatii romanesti de pretutindeni.

Rezultatul final al razboiului dintre doua sisteme, il vom avea cu siguranta in data de 12 decembrie. Nu rata ocazia prin care poti constribui si tu la victoria unei Romanii mai normale. M-am limitat spunand doar "mai normale" pentru ca, dupa 27 de ani de umilinta si batjocura zilnica, va imposibil sa sarim din cacat direct in cer.

2 comentarii:

Dorin spunea...

Salut Horea!
Cand timpul iti permite, publica si o postare cu evolutia, in anii ce urmeaza, a pretului la locuintele din Romania, asa cum o percepi tu!
Multumim!

Paul spunea...

Salut Dorin , eu iti ofer nu o evolutie ci un grafic al indicelui imobiliar din Romania , directia graficului urmand sa o stabilesti tu (cu scuzele de rigoare pentru ca ofer o analiza desi nu mi-a cerut-o nimeni).
https://www.imobiliare.ro/indicele-imobiliare-ro