Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 18 decembrie 2016

Epilogul articolului meu precedent

Desigur, dupa ce si-au facut treaba impecabil si dupa ce si-au luat banii, pe isrelieni ii doare fix in spitz, atat de romani, cat si de Dragnea cu tot PSD-ul lui. I-au adus victoria asa cum li s-a cerut si dupa ei potopul! Unul pe care smecherul condamnat va trebuie sa-l gestioneze acum cu propriile maini. Atentie! Articolul meu a fost scris in data de 16/12, cel din The Jerusalem Post in data de 18/12. Am spus asta ca sa nu fiu acuzat de plagiat pontist.

10 comentarii:

Nastratin spunea...

draga Dr Horea...desi Ceausescu a fost dictator, a fost mult mai patriot decit actualii tradatori de neam din guvernul tarii...
iar despre Mugurel, iata mai jos ceea ce n-ai vrut sa crezi:

https://www.youtube.com/watch?v=PGC4muerXiI

Horea spunea...

Nastratin, faci cu mine ce au facut PSD-istii cu romanii. Imi dai un link si gata, totul este ca in film, pentru ca asa spune youtube sau Gadea. Tu ai ceva cu evreii, desi traiesti afara de ani de zile, eu nu am. Daca ai avea o boala care ar putea fi tratata numai in Israel, tu ai crapa probabil, in loc sa te duci acolo?

Deci PSD a castigat alegerile nu pentru ca strategii au fost israielini jefuitori, ci pentru ca au fost foarte buni. Oricat as incerca sa-ti explic acest lucru tu nu-l vei intelege, pentru ca nu vrei.

Deci nimeni nu vrea sa-ti ia tara omule! Nu vezi ca ti-o jefuiesc romanii tai, aici la fata locului?

Strategii, cei straini mai ales, sunt profesionisti, indiferent de domeniu. Si dupa ce si-au facut treaba si si-au luat banii se duc in mama lor. Tu, ca foarte multi romani, refuzi sa vezi ce ramane in urma. Daci ortodocsi pur sange, imbracati in costume nationale, care ti-o trag fara mila, in fiecare zi.

Daca tu care ai trait in occident atatia ani, refuzi sa-ti arunci ochelarii de cal, la ce sa ma astept de la cei de aici? Care n-au vazut civilizatie in viata lor.

Anonim spunea...

Salutare Horea !
Am doua comentarii : in primul rand cu sau fara jidani PSD-ul avea asigurata Victoria la alegeri pentru ca toti votacii PSD voteaza cu burta , in al doilea rand jidanii asa cum sunt programati genetic au venit la jumulit de bani nu conteaza motivatia, locatia , azi e Romania maine e Venezuela poimaine Aleppo , asta-i vocatia de jidan !
Sorinel

Horea spunea...

Salut Sorinel. Constat cu mahnire ca si tu si Nastratin sunteti antisemiti. Deci vai de ploaia noastra daca ati prinde putina putere. Plecand de la aceasta premiza, un dialog intre noi devine aproape imposibil, din moment ce ai deja pareri preconcepute. Nu stiu daca iti dai seama, dar ele sunt identice cu cele ale votantilor PSD. Care voteaza acest "partid", indiferent de ce ar face.

Campaniile antisemite au fost inventate de Hitler, pentru ca trebuia sa gaseasca un tap ispasitor, in vederea manipuraii maselor. Fara o tinta precisa nu ai cum sa manupelzi!

In Ro. tinta a fost Soros, intamplator tot evreu, deci am fost pe drumul bun. Paradoxul romanesc, pentru ca suntem paradoxali intotdeauna, a fost ca in spatele campaniei au fost tot evreii.

Dupa cum te cunosc iti va intra pe ureche si iti va iesi pe doua ceea ce iti voi spune, dar poate merita sa pierd cateva minute cu acest subiect. Debaraseaza-te de romanisme si fa o cautare pe net, ca sa vezi cate premii nobel au fost decernate evreilor din lumea intrega. Compara rezultatele cu restul nationalitatilor, pentru ca vei invata ceva. Deci poporul evreu este un popor ca orice popor, diferenta fiind ca a avut si are, ganditori care au transformat lumea.

In loc sa invete de la ei, oamenii primitivi ii invidiaza, pentru ca inteligenta le asigura evreilor si rezultate, la care altii viseaza o viata intreaga, degeaba. Nu exista om in aceasta lume, indifernt de nationalitate, care sa nu se gandeasca in primul rand la persoana lui. Din instict, nu pentru este rau sau bun. Ca o consecinta cei care pricep cel mai mult din ceea ce se intampla in jurul lor, se vor descurca cel mai bine in viata. Acesti descurcareti vor avea ca o consecinta si mai multa putere decat ceilalti, in virtutea legilor naturii, chiar daca multi vor plesni de invidie.

Daca ti-ai deschide ochii ai mai observa un lucru important care-i caracterizeaza pe evrei: UNITATEA! Ei se ajuta unul pe altul indiferent de unde s-ar afla in lume. Compara aceasta virtute cu porcaiala gaunoasa pe care o fac romanii intre ei, si vei intelege cauza pentru care care traiesc ca atare. Privind votul din data de 11 esti intr-o eroare crasa, tot din cauza ideilor preconcepute pe care le ai. Ele te-au facut sa afirmi ceea ce ai afirmat; "romanii se gandesc doar la burta". Te intreb! Altii la ce crezi ca se gandesc, la ceara din urechi?

Ai vazut cati oreseni au votat PSD si cati tineri? Sti de ce? Pentru ca ceilalti nu le-au oferit nici macar minciuni. Le-au oferit in schimb circ, idei absolut negative, atacand doar PSD, asa cum a facut Alina, in clipul "singur acasa". Trebuie sa fi nebun sa votez cu o nebuna, care ii spune unui copil ca PSD ii va copia lectiile. Eu cred ca si copilului din film i-a venit rau "de la burta", dupa ce si-a terminat filmarea.

Deci cand ai doua tabere din care una nu exista, daca tot te duci la vot, votezi cu cei care exista, chiar daca exista prin minciuna. 60% nu au participat la scritin, pentru ca si-au dat seama de balivernele PSD si pentru ca nu au avut incredere nici in ceilalti. Unde le-a fost burta la acesti oameni? Apropo de strategi! Daca in RO. nu gasesti unul bun, mergi si cauti peste hotare. Iti aduci aminte ca Ponta a avut strategi americani? Ai vazut ce au reusit? Pana si PSD si-a dat seama ca repetand aceleasi proceduri, nu poti obtine alte rezultate, fapt pentru care a cautat strategi mai buni. De platit trebuie sa-i platesti oricum, si daca pierzi si daca castigi. In acest caz PSD a platit niste strategi excelenti, castigatori, punct. Care plecand tocmai de la mentalitati ca cea pe care o ai tu si Nastratin, au construit un drum beton al trandafirului spre victorie. Restul e cancan! Si romanii care cred ca se pricep la de toate, il vor tine in viata pana in momentul in care vor fi in stare sa-si schimbe mentalitatea.

Anonim spunea...

Horea,
parerea mea e ca faci o greseala atunci cand judeci o natie dupa exceptii care intr-adevar sunt stralucite ( gen enstein ) dar restul ??? De ce oare jidanii s-au lipit numai de job-urile in care muncesc cat mai putin si castiga din speculatii pe munca altora gen finante - banci ??? Hitler a fost un nebun dar nu degeaba a profitat de revolta populara impotriva jidanilor.
Unitatea jidanilor de care vorbesti a devenit nociva in sensul , daca esti din exteriorul comunitatii lor , n-ai nici o sansa sa obtii un job controlat de un evreu ! Cum sunt la noi machedonii , se ajuta intre ei , spagi , pile , iar pe altii ii calca in picioare.
Poate am cam exagerat cu antisemitismul dar uneori cand vezi ce a ajus lumea din cauza speculatiilor financiare bancare si cand observi ca sefii celor mai mari banci sunt evrei te pune un pic pe ganduri !!!
Sorinel

Horea spunea...

Sorinel ai exagerat cras! Sa stii ca nu judec dupa exceptii, ceea ce reise exact din ceea ce ai spus tu. "De ce oare jidanii s-au lipit numai de job-urile in care muncesc cat mai putin si castiga din speculatii pe munca altora gen finante - banci" ??? Hai sa reformulam intrebarea; cum reusesc sa se lipesca.........? Prin faptul ca stiu ce fac.

Hitler n-a profitat de nicio revolta populara, a produs el revolte populare, ceea este este cu totul altceva. Este adevarat ca nu-i usor sa intri la lucru la un evreu, dar uita-te in jur, la ungurii din RO. Fac cam acelasi lucru, tot din cauze naturale. Este mai usor sa te intelegi cu cineva care are cultura ta, decat cu unul care nu o are. Asta este o perceptie, nu un adevar, dar se aplica pretutindeni. Din pacate!

Afirmatia ta ca intr-o banca nu faci nimic este halucinanta. Crezi ca profitul unor banci, relatat la falimentul sau la starea precara al altora, rezulta oare din nimic?

Anonim spunea...

Horea ,
serios acum daca nu era FED -ul in america in 2007-2008 cum crezi ca ar fi aratat bancile " cu profit " de acolo acum ??? Acuma sa inteleg ca le plangi de mila la banci ??? Profitul halucinant din banci care practic sunt niste camatari deghizati este facut pe spatele amarastenilor care muncesc in ideea sa plateasca preturi umflate la diverse produse ( in primul rand case ) ... si ne mai miram de ce a iesit Trump la alegeri in america ...
Sorinel

PS: in rest , nimic nou sub soare ...
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21481946-beny-steinmetz-fost-retinut-politia-israeliana.htm

Anonim spunea...

"Hitler n-a profitat de nicio revolta populara, a produs el revolte populare, ceea este este cu totul altceva" ba nu este deloc altceva e acelasi lucru pe care tu nu l-ai inteles si iti dau un exemplu din romania ... romanii si tiganii ... si explicatia: este evident ca in orice roman exista o ura latenta impotriva tziganilor si nu cred ca e cazul sa explic de ce, asa ca atunci cand apare un politician extremist care incearca sa profite de aceasta ura nu face decat sa o provoace, declanseze, asa cum a facut hitler, nicidecum nu o inventeaza el cum ai insinuat tu ... e ceva real dar latent ... sper ca acum sa nu mai fie nici o neintelegere
Tot Sorinel

Horea spunea...

Sorinel intelegi ce vrei si ce poti. Eu nu plang de mila nimanui, bancile fiind un necesar intr-o societate capitalista. Daca FED nu ar fi intervenit, bancile cu probeleme s-ar fi dus dracului si ar fi ramas cele sanatoase.

Excesul unora nu-i implica pe toti, si nici nu sterge nevoia capitalului imprimutat intr-o societate capitalista. Crezi cumva ca bancile functionale care si-au vazut de treaba nu au angajati sau sefi evrei? Poate acolo ii vei gasi pe cei mai multi. Ai uitat inca un lucru important. Banca ofera credite, nu le impune. Consumatorul fiind decidentul unei afaceri, nu banca. El consumatorul accepta sau nu conditiile impuse!

Asa cum le acepta si la vot. Diferenta este ca banca este obligata de lege sa-si respecte promisiunile din contract, politicianul nu. Si se pare ca exista consumatori destui care urla dupa ce au semnat contractul.

Anonim spunea...

Consumatorul , fara nici o cunostinta economica accepta saracul orice in disperare ( cum a fost cazul CHF ) si pe urma , cand vine scadenta si rata creste exponential ce sa mai zica ? A fost vina lui ? Poate , dar partial zic eu ! Crezi ca valoarea oficiala a creditului prima casa din Romania intamplator a fost stability la 50-60000 euro ? Daca era stabilit la 40k altele erau preturile din piata acum ... asta ca sa vorbim un pic si de piata libera si bineinteles bancile n-au influentat cu nimic decizia ...
Bineinteles bancile sunt obligate prin lege sa-si respecte promisiunile atata timp cat bancile central pompeaza valuta in ele la greu ... e greu nu ?
Sorinel