Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 13 aprilie 2017

Semnalul lui Vasile Roaita, pardon, Vasile Yellen, pardon, inca odata, Janet Yellen

"Federal Reserve Chairwoman Janet Yellen indicated Monday that the era of extremely stimulative monetary policy was coming to an end. In a public discussion at the University of Michigan, Ms. Yellen said the Fed was moving away from its efforts to revive a recession-scarred economy and focusing instead on maintaining the gains of the past few years. 

That will change the central bank’s policy-making stance, she said, noting that Fed officials plan to continue gradually raising interest rates unless the economy begins to deteriorate.

Where before we had our foot pressed down on the gas pedal trying to give the economy all the oomph we possibly could, now [we’re] allowing the economy to kind of coast and remain on an even keel,” she said. “To give it some gas, but not so much that we’re pressing down hard on the accelerator. Ms. Yellen said the Fed is “doing pretty well” in meeting its congressionally mandated goals of low and stable inflation and a full-strength labor market."

Declaratia de mai sus a facut-o asadar Vasile Yellen Janet. 

Astept cu nerabdare declaratia pietei, aflata deocamdata in corectia pe care o prevedeam in postarea precedenta,  o gasesti aici.

"Declaratia" datoriilor globale, ca procent al PIB-ului global, prezentat in graficul de mai sus, vorbeste totusi o alta limba decat cea pe care a vorbit-o Janet. Va intra oare aceasta discutie publica al lui Yellen in istorie, ca fiind un semnal de alarma, si nu un semnal de reusita, asa cum incearca sa dea de inteles sefa FED? Sa nu uitam totusi un lucru, foarte important, legat de pedala de acceleratie mentionata in discutia publica: Datoriile ajung la maturitate, la un moment dat, si trebuie platite, indiferent de presiunea pe care o exerciti pe pedala de acceleratie. Si atunci, s-ar putea sa incurci  pedalele. Cea de viteza cu cea de frana.

4 comentarii:

Nastratin spunea...

uite ce zice SOV....fost exponentul PSD si PDL
https://www.youtube.com/watch?v=770G4QzEWqE

Horea spunea...

Tu simti ca ti-a spus vreo noutate? Mana in mana au jefuit aceasta tara, asa numitii politicieni, cu asa numitii oameni de afaceri. Daca SOV spune ca el a fost cel mai cinstit, oare cum au fost ceilalti? Romanii care s-au uitat la faptele lor cu un ochi, asa cum s-a uitat si costel, au crezut poate ca unu-i mai bun decat celalalt. Pentru mine au fost toti o apa si un pamant, in afara de Ciolos si inca cativa oameni din guvernul sau. Spun cativa, pentru ca mai multi n-au fost. Si acel guvern a fost infiltrat cu o groaza de lichele, care au fost pusi acolo sa-i opreasca avantul. Secaturile regimului trecut s-au transformat in contrabandisti si politicieni.

Fara putere politica acesti oameni n-ar fi fost in stare de nimic. Si cu ea in mana n-au produs absolut nimic altceva decat un jaf sincronizat.

Ghita "it-istul", Cocos, Becali, Patriciu&Comp, cati bani ar fi facut acesti oameni daca nu puteau sa ia de la stat, adica direct din buzunarul cetateanului?

Cei multi lucrau 12-14 ore/zi, pentru un salariu care le asigura sau nu traiul. Gunoaiele astea umane dadeau telefoane si trageau sfori, asta le era munca. Pentru un telefon, o sfoara trasa, aveau venit de milioane de euro. Si culmea, nimeni nu indraznea sa se atinga de ei. Acum cand lucrurile s-au schimbat o leaca, urla toti ca sunt persecutati politic.

Anonim spunea...

http://www.bbc.com/future/story/20170418-how-western-civilisation-could-collapse

Horea spunea...

Anonim, vei mai citi articole care vorbesc acum, despre ceea ce am vorbit eu ani in sir, facandu-i pe multi sa zambeasca. Azi sunt convins ca zambaretii sunt mai putini. Nu mi-as dori sa-i vad pe zambareti in hohote, nu de ras ci de plans.