Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 21 iulie 2017

FED a ridicat dobanda de mai multe ori, de ce cade dolarul?

O dobanda ridicata intareste valuta unei tari, spun"expertii," si atunci, de ce s-a prabusit valuta americana? Raspunsul corect la aceasta intrebarea este cel pe care l-am repetat de N ori; din cauza unui ciclu descendent, care urmeaza intotdeauna dupa un ciclu ascendent. Uneori, sub forma unei corectii, alte ori, sub forma unei schimbari totale de trend. 

Punctul de pornire este intotdeauna un nivel solid de oferta, in cazul unei caderi, de cerere, in cazul unei aprecieri.

Ca sa vezi pentru a nu stiu cata ora importanta acestor nivele uitat-te la graficele afisate. Primul il gasesti in aceasta postare, este vorba despre indicele dolarului. Perspectiva de timp prezentata este una trimestriala.

Daca dolarul scade, creste euro, fapt pentru care am avertizat intr-o alta postare, ca cei care cred intr-un dolar puternic, datorita alegerii lui Trump, vor musca praful. Postarea cu graficul lunar al perchii euro-dolar o gasesti aici.

Vreau sa expun totusi si un citat din continutul ei:"In ceea ce priveste pretul euro-dolar, oare cui ii va fi bine? Celora care au spus ca dolarul se apreciaza din cauza lui Trump si l-au cumparat, sau celora care stiu sa analizeze ciclurile bursei valutare?" 

Ca sa vezi ce s-a intamplat cu indicele dolarului si cu cursul euro-dolar, vezi marturia graficelor care urmeaza. Graficul dolarului este prezentat in perspectiva de 9 zile, cel al euro-dolar in perspectiva de o saptamana. In cazul acestor actualizari am ales perspective de timp mai scurte, pentru o ilustrare mai buna a miscarilor din piata, stiind foarte bine ca ele nu influenteaza cu nimic rezultatul analizelor.

In cazul euro-dolar, linia neagra orizontala, reprezinta nivelul de cerere euro. Dupa ce ai facut click pe linkurile de mai sus, vezi si datele la care au fost scrise cele doua analize.








Intrebarea care se pune acum este urmatoarea; Cum va evolua dolarul, ca o consecinta euro, in viitorul apropiat si intr-o perspectiva de cateva luni? Incercati sa dati voi un un raspuns la aceasta intrebare!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Horea!
Inteleg ca tu vezi un eur/usd in aria 1.18-1.20?
Si referitor la bursa americana exagereaza...exagereaza si exagereaza ,suntem in zona ''frizerismului'' ...cumpara sus si spera:)))
Alex.

Anonim spunea...

eur a intrat in bull market , sa speram la 1.2 pana la sfarsitul anului dupa care reincepe prabusirea spre paritate
sorinel