Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 14 decembrie 2017

Bitcoin=17 000, 30 000, 50 000, un milion USD?

Nu cred ca i-a scapat cuiva afacerea secolului, poate a istoriei omenirii, cumpararea de BTC! Am fost intrebat de mai multe ori de catre cei care stiu ca fac analize economice; "tu ai cumparat moneda cripto?"

Dupa ce am recunoscut ca nu am avut curajul sa particip la acest eldorado, intrebarea urmatoare a fost; Si nu-ti pare rau? 

Nu, nu-mi pare rau, pentru ca sunt sigur de faptul ca nu as fi rezistat sa stau intr-o piata atat de volatila. Trebuie sa ai sange de retptila ca sa nu reactionezi la fluctuatii de mi de dolari pe zi, la variatii procentuale care imi ridicau parul in cap, chiar si in perioda de inceput a exploziei de pret, in forma de parabola.

Va ajunge oare BTC la 100 000$ asa cum cred unii. Am auzit chiar si cifre mult mai optimiste=un milion de dolari? Sunt oare monedele crypto, inclusiv BTC, o gluma proasta sau vor devini toate, singurul mod de plata intr-un viitor nu prea indepratat? Sa nu uitam argumentul principal care a contribuit la explozia de pret al fiecareia dintre ele, in special Bitcoin: moneda nu este controlata de nimeni si ca atare, nu poate fi influentata de nimic.

Oare asa sa fie? Uitandu-ma numai la cat curent consuma BTC, inclusiv mineritul acestei monede, eu ma declar sceptic. Dar, sunt sceptic si fata de faptul ca cei care conduc lumea vor lasa din mana, fara sa rectioneze, puterea pe care le-o confera banul controlat de stat. 

Parerea mea este deci urmatoarea; intr-o lume digitala va trebui sa avem valute digitale, dar am mari dubii fata de BTC si fata de alte valute cripto, similare, in forma pe care au azi. De pretul pe care l-au atins prin miscari facute in forma de parabola, in special BTC, nici nu vreau sa mai vorbesc.

Citeste atent cifrele statistice din tabel, eu cred ca vei ramane surprins.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar ma gandeam zilele trecute de ce naiba brokerul meu s-a baga in porcaria asta cu criptorahat, cand primesc urmatoarele:

"Dear Trader,

Please note that Cryptocurrency CFDs are temporarily placed into ‘Close Only’ mode, which means that opening new positions is disabled until further notice.

Opened positions will not be affected by this measure, but pending orders (Buy Stop, Sell Stop, Buy Limit, Sell Limit) will not be executed until the normal trading mode is turned back.

The reason for this restriction is related to our internal risk management decision."
Oricum e o nota proasta pentru ei. Mai ales ca anul asta au facut mare tam-tam cu tranzactionarea bitcoin. Ca multi altii dealtfel.

M-au intrebat si pe mine destui daca nu ar fi bine sa inveasteasca in asa ceva momiti de reclamele care apar peste tot.Mirajul banilor facuti peste noape, deh. Le-am spus ca trebuie sa fii cel putin sonat sa te bagi in chestia asta care poate crapa oricand.
O alta mare escrocherie. De proportii gigantice de data asta. Cea mai mare bula din istoria documentata, se pare.

ps. Si tocmai acum cand ma gandeam sa "shortez bitcoiul" . Glumesc desigur.

Vali

Horea spunea...

Vali, psihologia umana oscileaza intotdeauna intre doua extreme periculoase; optimismul exagerat si pesimismul exagerat. De la aceste extreme vine intotdeauna o schimbare, din cauze matematice lesne de inteles: Toti oamenii nu pot fi optimisti sau pesimisti tot timpul.

La bursa lucrurile nu se pot prezenta altfel, pentru ca si numarul optimistilor, intr-un trend pozitiv, are la un moment dat o limita. Cand aceasta limita a fost atinsa, nu mai exista pur si simplu cumparatori. Invers, in cazul pesimistilor si al unui trend negativ.

Daca afirmatia pe care am facut-o ar fi falsa, bursa ar merge doar intr-o singura directie; numai in sus sau numai in jos.

Anonim spunea...

http://economie.hotnews.ro/stiri-burse-22177773-grafic-este-oficial-mania-bitcoin-depasit-nebunia-lalelelor-devenit-cea-mai-mare-bula-speculativa-din-istorie.htm

BTC cea mai mare bula speculativa din istorie

dorians

Xrpistul spunea...

Bitcoin-ul pare sa aibe un viitor bun si este posibil sa ajunga si la pretul de 100.000 de dolarii poate chiar mult. Este o moneda cripto cu potential destul de ridicat dar despre care ar trebui sa citim mai multe inainte de a investii.